logo bed and breakfast (brugge in belgie)

Belgie bed and breakfast ...

... bij Marianne en Louis - Maldegem

in English

en français

auf Deutsch
 
 
 

Marianne et Louis zullen jullie verwelkomen in hun gastenverblijf in Maldegem die per wagen op 15 minuten ligt van Brugge, Damme, de kust, Lissewege, Sluis (Nederland), op 40 minuten van Gent en van Oostende en op een uur van Brussel en Antwerpen.
Maldegem is de sleutel voor een kort of langer verblijf in Vlaanderen.
Marianne en Louis hebben altijd in het onderwijs gestaan als leraar Talen en Economie, hebben Duits, een beetje Italiaans, Spaans en Russisch gestudeerd en ze houden van sociale contacten. Na de jarenlange opvoeding van vier zonen en de verzorging van beide oma’s hebben zij hun privé woning opengesteld voor gasten uit de hele wereld.
Voordien hadden zij echter Canada en de Verenigde Staten, Frankrijk, Engeland, Noord-Nederland doorkruist en telkens in gastenkamers verbleven. Die ervaring direct contact met lokale bevolking en gewoonten is zo goed meegevallen dat zij dezelfde beslissing namen en de laatste jaren van een actief leven konden wijden aan het verwelkomen van talrijke gasten uit alle werelddelen.
Het hele project werd vooral ondersteund door de website van de oudste zoon Michael, die van bij ’t begin enthousiast meewerkte tijdens zijn vrije tijd, als hobby. Zij hebben twee splinternieuw appartementen naast elkaar gekocht in een klein appartementsgebouw pal in het centrum van Maldegem en kunnen op die manier twee kamers met eigen badkamer aanbieden aan hun gasten. De flats zijn gelegen te Maldegem vlakbij de toeristische centra, vlakbij de bushalte en de fietsroutes die in Vlaanderen heel goed worden uitgestippeld. De talrijke gasten zijn dankbaar, respectvol en vreugdevol om zoveel te kunnen ontdekken op een korte tijd in het mooie, landelijke Vlaanderen.
Marianne et Louis bieden u dus de mogelijkheid om in één van de twee slaapkamers met eigen badkamer te verblijven in hun nieuwe flat in het centrum van de gemeente Maldegem, een pittoresk en verzorgd landelijk dorp in een groene omgeving. Het centrum met de vele restaurantjes, cafeetjes, boetieks en andere bezienswaardigheden of aantrekkelijkheden zijn best de moeite waard. De gasten die bij Marianne en Louis logeerden gedurende de laatste zomer, vonden de kamers in de flats goedgelegen in een rustig straatje en met een zeer groot zonnig achterterras. Het ligt juist tussen het postkantoor en een schoonheidssalon, rechtover een klein restaurantje, een boetiekje en enkele kleine winkeltjes.

Maldegem is het uitgangspunt naar talloze pareltjes van kunst en welvaart in de omgeving: Brugge, Zeebrugge, het pittoreske Sluis in Nederland, de kust, Knokke Zoute waar de rijken een optrekje hebben, Oostende, de koningin der badsteden. Het ligt dichtbij Gent de middeleeuwse universiteitsstad, op een uur rijden van de prachtige havenstad Antwerpen met de prachtige Onze-Lieve-Vrouw kathedraal, en op 60 minuten rijden van de veelbesproken hoofdstad Brussel.
Brugge is een middeleeuwse stad, waar al het mogelijke werd gedaan om de deze historische plaats tot zijn recht te doen komen. Kleine straatjes, kleine huisjes, torenhoge kathedralen en kerken, prachtig stadhuis en Belfort in het centrum. Roemrijke winkelstraten en honderden restaurants die een waaier bieden van alle mogelijke gerechten.
De kronkelende wegen leiden je tot pittoreske en romantische pleintjes of tuintjes.
De vele musea werden gegroepeerd – de kunst valt te bewonderen in het Groeninge en het Arentshuis. In het Forum van het Concertgebouw wordt moderne kunst tentoongesteld. Verder is er Gruuthuuze, het archeologisch museum, de Gentpoort, Het hospitaalmuseum in het oude St Janshospitaal in het centrum vlakbij de prachtige O.-L.-Vrouw kerk. Verder valt het diamant museum, de brouwerij en het chocolademuseum zeker te bezoeken.
De badsteden : Knokke, Knokke-Zoute, Heist (vissersstadje) Zeebrugge en de haven, Blankenberge tot Oostende zijn zeer aanlokkelijk voor een daguitstap. Iedereen die onze badsteden bezoekt is enthousiast. De meesten ergeren zich wel aan de wildgroei van appartementsblokken aan de kustlijn maar ja. Het is hier nu eenmaal zo dat wie spaart zich best een tweede verblijfje kan permitteren aan de kust en het bovendien een goede belegging blijkt te zijn ondanks de onverwachte weersomstandigheden in ons landje.
Voor een eenvoudige lunch of uitgebreid avondmaal kan je in Damme terecht, een middeleeuwse stad vlakbij Brugge, of Lissewege, het witte dorp met zijn kerkje zonder toren. Ook in deze Middeleeuwse stadjes zijn heel veel restaurantjes, tearooms en worden talrijke toeristische attracties in kleur gezet om zoveel mogelijk toeristen te lokken.
Wie de grens wil oversteken richting Nederland is op 15 minuten in Sluis, middeleeuws stadje, zeer verzorgde, helemaal verschillend, typische Hollandse architectuur, urbanisatie en producten. Je kan er typische Hollandse lekkernijen proeven, waar je ook gaat. Je kan er lekker uitrusten op de vele terrassen. Cadzand de dichtstbijzijnde badplaats is vooral aantrekkelijk omdat ze nog meer als natuurgebied kan beschouwd worden.
Wie graag fietst komt hier uiteraard ook aan zijn trekken, er is fietsverhuur in het dorp en op het toeristisch bureau kan je uitgestippelde fietsroutes halen om lange trektochten te maken van één dag in het landelijke Vlaanderen langs rustige wegen.

 
 
 
appartement te huur aan zee
bruges bed and breakfast